ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ

Η επιλογή ενός συντρόφου επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ζωή μας.  Και αφού κάνουμε αυτή την επιλογή αναλωνόμαστε σε μεγαλύτερο βαθμό με το πως θα ισορροπήσουμε στα νέα δεδομένα. Έντονος προβληματισμός υπάρχει για το πως μια σχέση μπορεί να παραμείνει  ζωντανή στην πάροδο του χρόνου. 

Τι επιθυμώ απο μια σχέση; Αυτο είναι ένα ερώτημα που χρειάζεται να κάνετε στον εαυτό σας.

Αφου απαντήσετε σε αυτό, θα χρειαστεί να βάλετε τους δικούς σας προσωπικούς στόχους, να βελτιώσετε εσάς και μετά να θέσετε κοινους στοχους με το  σύντροφό σας. 

Οι στοχοι που θετουμε δεν αποτελούν ένα άλλο τικ στην λίστα μας. Δεν είναι ένας τρόπος ελέγχου της ζωής μας. Είναι η δυνατότητα  να εμβαθύνουμε στην σχέση μας , να την κάνουμε καλύτερη  και να ευτυχίσουμε.  

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

Δώστε προσοχή στις ανάγκες του άλλου. Όταν σεβεστε τις ανάγκες του άλλου, η σχέση βασίζεται στην αλληλοκατανόηση και την εμπιστοσύνη. Ο σεβασμός σε μια σχέση αντικατοπτρίζεται στο πώς αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλον σε καθημερινή βάση. Εκτιμήστε τις διαφορές σας .Μην επικρίνετε τον σύντροφό σας για τις ιδέες ή τα ενδιαφέροντά του.  Ο σύντροφός σας μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τον κόσμο από μια νέα ματιά. Αποδεχτείτε τα όρια του.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΑΣ.

‘’Το πολύ μαζί…σκοτώνει ‘’ Προσπαθήστε να ισορροπησετε ανάμεσα στο μαζί και στο χώρια. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τον προσωπικό σας χρόνο. Το να περνάτε χρόνο μόνοι σας βοηθά στο να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας. Επιτρέπει στη σχέση να << αναπνέει >> . Όλοι  χρειάζονται λίγο χρόνο για να απολαύσουν τον εαυτό τους. Η ψυχική και συναισθηματική ισορροπία έρχεται μέσα από την διατήρηση της  αυτονομίας.  Περνώντας καλά και μόνοι σας, μπορείτε στην συνέχεια να απολαύσετε τον χρόνο με τον σύντροφο σας και να τον εκτιμήσετε. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επικοινωνία είναι ένα από τα πιο δύσκολα αλλά και πιο σημαντικά στοιχεία μιας σχέσης.  Η ανοικτότητα και η ειλικρίνεια με τον σύντροφό σας, πηγάζει από την ειλικρίνεια με τον ίδιο σας τον εαυτό. Μην περιμένετε από το σύντροφό σας να καταλαβαίνει την ψυχολογικη σας κατασταση. Μιλήστε ανοιχτά για όσα σας ενοχλούν και για όσα επιθυμείτε από την σχέση σας. Δουλέψτε μαζί με το σύντροφό σας την επικοινωνια. Μην αισθάνεστε άσχημα για αυτά που νιώθετε. Πολλές φορές ωστόσο, η επικοινωνία μπορεί να υπερβεί  τα λόγια. Επικοινωνία μπορεί να είναι και  μια αγκαλιά , ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα μικρό δώρο, ενα σ’αγαπω. 

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Προσπαθήστε να κάνετε νέα πράγματα μαζί. Ζήστε συναρπαστικές περιπέτειες, ταξιδέψτε, δείτε νέα πράγματα δημιουργήστε νέες εμπειρίες.  Δημιουργήστε μια λίστα με όλα τα πράγματα που θέλετε να κάνετε. Τι μαθαίνουμε με τις καινούργιες εμπειρίες; Μαθαίνουμε τα όρια μας , τις ικανοτητες μας, πτυχές του εαυτου μας που δεν γνωρίζαμε. Γνωρίζοντας ότι το άτομο που αγαπάτε πιστεύει σε εσάς αυτόματα αποτελεί ένα τεράστιο κίνητρο για την επίτευξη των στόχων σας. Η δημιουργία περισσότερων θετικών αναμνήσεων μαζί μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας βαθύτερης σύνδεσης. 

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Το σεξ είναι και αυτό ένα σημαντικό κομμάτι επικοινωνίας στην σχέση και παραμένει αναπόσπαστο σημαντικό κομμάτι της.

Η σωματική επαφή με τον σύντροφο σας ενεργοποιεί την ωκυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης που μειώνει το άγχος και το φόβο, δημιουργεί ένα αίσθημα ψυχολογικής σταθερότητας, εμπιστοσύνης και εξωστρέφειας.. 

ΜΙΛΗΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ.

Να μιλάτε ευγενικά και θετικά ο ένας για τον άλλο. Είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας, τι είναι αυτό που αγαπάτε στον άνθρωπο σας. Όταν υπάρχουν συμπεριφορές που σας ενοχλούν, φροντίστε να επικοινωνείτε αυτά που σας απασχολούν ή σας

προκάλεσαν αναστάτωση. 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ακόμα και τα ζευγάρια που αισθάνονται ότι είναι ευτυχισμένα μπορούν να επωφεληθούν από την θεραπεία ζεύγους. Η θεραπεία και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται τους βοηθουν να λειτουργήσουν καλύτερα ως ζευγάρι και να διατηρήσουν την συναισθηματική και διανοητική ευεξία στη σχέση τους. Ένας ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της επικοινωνίας του ζευγαριού. Να το βοηθήσει να ανακαλύψει τις βασικές αιτίες των συγκρούσεων και να αποκατασταθεί η συναισθηματική και σωματική εγγύτητα του ζευγαριου. 

Όλοι αξίζουν να έχουν μια υγιή σχέση. Η σχέση είναι αγώνας, χρειάζεται κατανόηση και προσπάθεια. Χρειάζεται αγάπη και φροντίδα. Η κατανοηση του ατόμου που έχετε επιλέξει να είναι δίπλα σας και να ορίσετε κοινούς στόχους.