ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σχετικά με μένα

Ονομάζομαι Κατσαρού Εμμανουέλα και είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών μου σπουδών (Master of Science) ειδικεύτηκα στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία του University of East London.

H ψυχοθεραπευτική μου προσέγγιση περιλαμβάνει την Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Συστημικό κέντρο εκπαίδευσης και ψυχοθεραπείας (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.Σ) στην οποία ειδικεύομαι πάνω στο άτομο, την οικογένεια και στο ζευγάρι. Προσεγγίζοντας της οικογένεια σαν ένα σύστημα όπου τα μέλη του επικοινωνούν αμοιβαία με το λόγο, τις πράξεις και τα συναισθήματα. Η Συστημική ψυχοθεραπεία ενσωματώνει και εφαρμόζει αρχές από την διεπιστημονική οπτική της διαπροσωπικής νευροβιολογίας Interpersonal Neurobiology (IPNB). Έτσι η ψυχοκοινωνική μου δουλεία ως ψυχοθεραπεύτρια συνδέεται με τα ευρήματα της Κλινικής Ψυχολογίας, όπου ασχολείται με την διάγνωση και θεραπεία ποικίλων προβλημάτων ψυχικής υγείας, για την ολοκλήρωση του ανθρώπου.

Και οι δύο προσεγγίσεις είναι αποτελεσματικές για την διαχείριση και αντιμετώπιση ψυχικών δυσκολιών όπως η κατάθλιψη, το άγχος, οι κρίσεις πανικού, το πένθος, οι φοβίες, τα ψυχικά τραύματα, οι διαπροσωπικές αλλά και χρόνιες συναισθηματικές δυσκολίες, τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, οι διατροφικές διαταραχές, οι διαταραχές στις λειτουργίες του ύπνου, τα προβλήματα από αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και οι διαταραχές προσωπικότητας.

Έχω πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία Παιδιού και Εφήβου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ειδική Αγωγή- Πρόγραμμα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα και μέλος της επαγγελματικής εταιρίας του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Α.Μ 2656).

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης μου ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στο πρόγραμμα “ΑΘΗΝΑ” του ΟΚΑΝΑ. Επιπλέον έχω εργαστεί εθελοντικά στο οικοτροφείο “ΠΟΡΕΙΑ” και στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στον συμβουλευτικό σταθμό ως συντονίστρια των ατομικών ραντεβού των χρηστών και των ομάδων. Το έτος 2019-2020 εργάστηκα ως ψυχολόγος στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας- Παράρτημα ΑΜΕΑ Δυτικής Αθήνας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής.

Σήμερα πέρα από το ιδιωτικό γραφείο που διατηρώ στο Μαρούσι, εργάζομαι και ως ψυχολόγος σε επιμέρους δομές όπου διεξάγω ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες, παράλληλα εφαρμόζω παρεμβάσεις πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. Ενώ συντονίζω και ομάδες σχολών γονέων στοχεύοντας στην εκπαίδευση και στήριξη κάθε μητέρας και πατέρα, στον σύνθετο ρόλο του γονέα.

Έχετε κάποια ερώτηση?

Επικοινωνήστε μαζί μου τώρα!