Θεραπεία ζεύγους

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δυο σύντροφοι στη ζωή ενδέχεται να νιώσουν ότι δεν παίρνουν ο ένας από τον άλλον την ικανοποίηση που θα ήθελαν. Είναι δυνατόν να αποδομηθεί μια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που μέχρι πρότινος μοιράζονταν την μαγευτική εμπειρία του να αγαπάς και να αγαπιέσαι; Συχνά, η χαρά και ο ενθουσιασμός που κατέκλυζαν ένα νέο ζευγάρι αντικαθίστανται από ματαιώσεις απογοητεύσεις, ανικανοποίητες επιθυμίες και θυμούς. Η αγάπη που υπάρχει ανάμεσα στα ζευγάρια είναι θαμμένη κάτω από θυμό, παρεξηγήσεις, αντιπαραθέσεις και παγιωμένες συμπεριφορές που απειλούν να καταστρέψουν τη σχέση.

Η θεραπεύτρια βοηθά το ζευγάρι να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλουν και συμμετέχουν στο επαναλαμβανόμενο αρνητικό μοτίβο της αλληλεπίδρασής τους, όπου συνδημιουργούν ανασφάλεια, απογοήτευση, εκνευρισμό, και απόσταση. Στη συνέχεια, βοηθά το ζευγάρι να συνδημιουργήσει ένα θετικό, ασφαλή και τρυφερό δεσμό. Αυτό επιτυγχάνεται βοηθώντας την επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι και στη συνέχεια τον κάθε σύντροφο ξεχωριστά να ξεπεράσει τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν συσσωρευθεί, να κλείσει τις πληγές που κουβαλάει. Σε αυτό το σημείο, ενθαρρύνεται η έκφραση καταπιεσμένων σκέψεων και συναισθημάτων, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της σχέσης. Η θεραπεύτρια κατευθύνει το ζευγάρι στα άμεσα και επιτακτικά προβλήματα, στοχεύοντας στην ανάπτυξη στρατηγικών για την προστασία και την βελτίωση της μακροπρόθεσμης υγείας και ευημερίας της σχέσης τους. Βοηθάει με διαφορές τεχνικές το ζευγάρι να αναγνωρίσει τα προβλήματα και να βρει τρόπους για τη λύση τους. Αναλύει όλους τους παράγοντες που οδήγησαν τη σχέση σε αδιέξοδο και μέσα από εξειδικευμένες τεχνικές. Κατευθύνοντας το ζευγάρι στην πηγή του προβλήματος εστιάζοντας στα συγκεκριμένα θέματα που το ζευγάρι επιθυμεί να διαπραγματευτεί, να επιφέρει αλλαγές ή να πάρει αποφάσεις.

Σκοπός της Θεραπείας Ζεύγους είναι να βρεθουν τα εργαλεία προκειμένου  να βελτιωθεί η επικοινωνία ανάμεσα στους συντρόφους, να βρούνε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε και να αποκτήσουν μια πιο αρμονική ζωή. Μέσα από τις συνεδρίες δίνεται η ευκαιρία και στους δύο να μπορέσουν να δουν τις δυναμικές μέσα στην σχέση τους και να δουν πιο καθαρά την πορεία της σχέσης τους αλλά και την πραγματικότητα χωρίς τα φίλτρα που θέτει ο καθένας από τον δικό του «κόσμο». Οι δύο σύντροφοι γνωρίζουν καλύτερα τόσο τον εαυτό τους όσο και τον άλλο. Καταφέρνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα του συντρόφου τους και δημιουργείται ένας ανοιχτός χώρος επικοινωνίας, οικειότητας και εμπιστοσύνης.